Slide

Met onze maatwerk-aanpak durven wij van de gebaande paden af te wijken

Jeugdzorgorganisatie YAM staat voor een toegankelijk zorglandschap: geen jongeren meer tussen wal en schip. Een flinke ambitie in het huidige zorgsysteem, dáár zijn we ons bewust van. Door met middelgrote en kleine aanbieders te werken, hopen we onze flexibiliteit en kwaliteit te bevorderen. Wie zijn de gezichten achter deze samenwerkende partijen? We stellen ze graag aan je voor. Deze keer: Christel en Maartje van Kindertherapie Brabant.

Maatwerk leveren

Kindertherapie Brabant (KTB) biedt therapie en onderzoek aan kinderen en jongeren. Christel: “KTB sluit aan bij de verwachtingen, wensen en behoeften van een kind en zijn of haar ouders. Met mijn compagnon Maartje Békink heb ik een enorme klik. We werken samen vanuit een gedeelde passie voor de zorg en passen daardoor heel erg goed bij elkaar. Het kind en de ouders staan centraal, we durven van de gebaande paden af te wijken en nemen de tijd voor maatwerk.  Maartje: “Wat het werk binnen ons team van Kindertherapie Brabant zo leuk maakt is de passie, grote betrokkenheid en tikkeltje eigenwijsheid waarop we ons vak samen kunnen uitoefenen. Niet denken in beperkingen, maar denken en handelen vanuit kansen en mogelijkheden. Het behandelen vanuit wetenschappelijke inzichten en elkaar versterken door het delen van kennis en ervaring is wat Kindertherapie Brabant zo krachtig maakt.”

Zorgverantwoordelijkheid

De vier samenwerkende organisaties van YAM hebben elkaar gevonden in de doelgerichte aanpak. Christel: “Bij ons staat het kind en zijn of haar ouders centraal, wij luisteren eerst goed naar de zorgvraag en maken dan een zorgplan op maat samen met ouders en het kind. Op die manier sluiten we écht aan bij de behoefte van kinderen en ouders. Maartje en ik kunnen en willen ook niet op een andere manier werken. Het bouwen aan een relatie – al vanaf de intake – is zó belangrijk en ligt ons gelukkig heel goed. We voelen daarnaast ook een zorgverantwoordelijkheid voor kinderen en ouders die zich bij ons aanmelden maar niet direct bij ons op de goede plek zijn, wij zoeken met hen naar beter passende zorg. Door het samenwerkingsverband met YAM zijn de lijntjes kort: we hebben de mogelijkheid om casussen naar elkaar door te verwijzen of samen op te pakken. Iedere partij heeft zijn eigen expertise en ervaring in huis.” 

Over Christel Hüsstege en Maartje Békink

Christel heeft jarenlang ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en Maartje binnen het ziekenhuiswezen. Vanuit een sterke eigen visie en passie heeft Christel in 2005 Kindertherapie Brabant opgericht. In 2019 slaan Christel en Maartje handen ineen. Samen vanuit vertrouwen maakt een sterk en gepassioneerd team, maakt behandeling mogelijk en geeft onze samenwerking binnen YAM mooie kansen.