Slide

YAM biedt JIM-basistraining aan voor iedere zorgprofessional in regio Hart van Brabant!

Gun jij als zorgprofessional ook elke jongere een JIM? YAM biedt de JIM basistraining aan voor zorgprofessionals in de regio Hart van Brabant. Hierbij leer je het JIM-proces te volgen en krijg je de theorieën uitgelegd die JIM onderbouwen. Daarnaast bieden we je ruimte om te oefenen met jouw eigen casuïstiek. Interesse, sceptisch, enthousiast of nieuwsgierig? Dan zoeken we jou!

De JIM-aanpak?

De JIM-aanpak is efficiënt en het maakt de aangeboden zorg duurzamer: een jongere wijst namelijk zélf iemand uit zijn netwerk aan als mentor. Een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) is vaak een familielid, vriend of bekende van de jongere. Iemand die hij goed kent en vertrouwt of waar hij heengaat als het thuis even niet lekker loopt. Een JIM treedt op als vertrouwenspersoon van de jongere en als vertegenwoordiger richting de ouder(s) en zorgprofessionals.

De JIM basistraining

Het werken met JIM vraagt bij zorgprofessionals om een andere manier van denken en doen. De JIM-aanpak werkt het best bij een goede samenwerkingsrelatie tussen de JIM en de jongere, maar ook tussen de JIM en zorgprofessionals. Tijdens de basistraining JIM leer we jou als zorgprofessional het JIM-proces te volgen en krijg je theorieën uitgelegd die JIM onderbouwen. Daarnaast wordt er geoefend vanuit de eigen casuïstiek.

De totale kosten voor de deelname, online leeromgeving, SKJ-registratiepunten 39,50 en certificering zijn €1092,00

Meer informatie?

Neem contact op via info@kindertherapiebrabant.nl.

Over YAM

YAM is een samenwerkingsverband van 4 gepassioneerde jeugdzorgaanbieders die maatwerk leveren vanuit afstemming, flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Daarbij staat de zelfredzaamheid en eigen kracht van de klant bij ons centraal.